TOKAT / NİKSAR - Şehit Ömer Halisdemir Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Nis

KURUMUMUZ ÖZEL EĞİTİM BÖLÜMÜ TARAFINDAN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ KAPSAMINDA  VİDEO HAZIRLANMIŞTIR.AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYRAK ULAŞABİLRSİNİZ.

Mrt

Kurumumuz özel eğitim bölümü tarafından 21 mart dünya down sendromu farkındalık günü kapsamında afiş hazırlamıştır.

Şbt

Niksar Şehit Ömer HALİSDEMİR Rehberlik ve Araştırma Merkezinde İkinci Dönem İlçe Psikososyal Koruma , Önleme ve Krize Müdahale Hizmetleri Ekibi Toplantısı  Şube Müdürlerimiz Hasan PUR, Gökhan BASKIN ve  Kurum Müdürümüz Tuncay Arslan, Krize Müdahale Ekipleri katılımları ile gerçekleşmiştir.

Şbt

Niksar Rehberlik ve Araştırma Merkezi Niksar Sosyal Hizmetler Merkezi işbirliği çalışmaları çerçevesinde ailelere güvenli medya kullanımı ve çocuklara olan olumsuz etkileri konusunda Niksar 15 Temmuz Ferhat Kaya İlkokulunda seminer verilmiştir.

Şbt

Niksar Rehberlik ve Araştırma Merkezi Günebakan Köyü İlköğretim Okulunda Öğrencilere Psikososyal çalışmaları yaptı. Kurum Müdürümüz ve Rehber Öğretmenler Köyde heyalandan etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerinde bulunarak görüşmeler yapmıştır.

Ara

İlçemizdeki okullarda özel eğitim hizmetlerinin etkili ve sistemli yürütülmesi, koordinasyonun sağlanması,bireyselleştirilmiş eğitim planları ve programların uygulanması,özel gereksinimli öğrencilerin izlenmesi ,karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları hakkında bilgi alışverişinde  bulunması amacıyla özel eğitim sınıflarıyla kaynaştırma/bütünleştirme eğitimine tabi  oöğrencisi olan okullarımıza okul ziyareti yapılmış olup ayrıca anasınıfı ve 1.sınıflarımızda tarama faaliyetleri gerçekleştirilmiştir.

Ara

Niksar Rehberlik ve Araştırma Merkezi Bölgemizdeki okullarda Öğretmenlere yönelik İhmal ve İstismardan Korunma semineri Öğrencilere yönelik Öfke ve Stres Yönetimi, Akran Zorbalığı Semineri vermiş olup öğretmen ve öğrencilerin konuyla ilgili sorularını cevaplandırmışlardır.

Kas

Özel gereksinimli öğrencilerimizin davranışsal,sosyal,duygusal ve bilişsel gelişimlerine yönelik işbirliğinin geliştirilmesi ve bilgi alış verişi sağlaması amacıyla sınıfında kaynaştırma/bütünleştirme öğrencisi olup aynı zamanda özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinden yararlanan öğrencilerimizin sınıf/ders öğretmenleri ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde destek eğitim veren öğretmenlerin katılımı ile 'öğrenci merkezli işbirliğini geliştirmek ve öğrencinin eğitsel performansını arttırmak üzere bilgi paylaşımı'temalı çember taplantı düzenledik.

Kas

Niksar Rehberlik ve Araştırma Merkezi Rehber Öğretmeni olmayan Okullarımızda Niksar, Reşadiye Ortaokullarında Liselere Geçiş Sınavı,Sınav motivasyonu,Zaman Yönetimi,Verimli Ders çalışma yöntemleri  semineri vermiştir.

Ock

KAYNAŞTIRMA/BÜTÜNLEŞTİRME YOLUYLA EĞİTİM UYGULAMALARI ULUSAL EYLEM PLANI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.